emmashemma

En blogg om mat, inredning och allt annat som hör livet till.

Lyxig paj med västerbottenost

Publicerad 2013-04-26 19:00:09 i

Det tråkiga med att inte äta vetemjöl är att man inte kan äta paj, saknar det då jag ofta hade paj i matlådan innan.
Detta receptet fick jag av Emelie:)
Du behöver:
3,5 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk pofiber
50 g smör
1 ägg
Lite salt

Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke, skär smöret i bitar och arbeta till en deg. Tillsätt ägget och saltet och blanda till en jämn deg.
Låt vila i kylskåpet ett par timmar.

När degen vilat så gnid ut i en pajform och förgrädda 10 min på 200 grader.
Blanda västerbottenost, ca 300 g med 3 dl grädde (alternativt mjölk) och 3 ägg.

In i ugnen tills den får en fin yta!

Lycka till!

Sex laxar i en laxask

Publicerad 2013-04-17 15:18:00 i

Efter dagens föreläsning bestämde jag mig för att åka hem istället och laga lunch efter som jag nu är på väg till jobbet! Det blev lax med fetaost täcke:)
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader, blanda ett paket fetaost med 2 dl crème fraîche. Tillsätt kryddorna, salta och bre på laxen och in i ugnen i ca 15-20 min.
Färdigt att servera till valfritt tillbehör, lyxigt och gott men enkelt!

Kyckling på fredag är det enda jag vill ha..

Publicerad 2013-04-12 20:44:00 i mat och bakning,

Fredagsmys nalkas och vad är en fredag utan kyckling..så därför gjorde jag idag en variant sv baconinlindad kyckling. Först införskaffar du detta: 4 kycklingfiléer 2 dl crème fraîche eller mer (gott med sås;) 1 paket med Philadelphia ost röd pesto Färska champinjoner 1 paket bacon 2 msk Röd pesto Så här gör du denna smarriga kyckling rätt: Salta och peppra kycklingfiléerna och linda sen in dom i baconen. Bryn dem och lägg sen i dem i en ugnsfast form, in i ugnen på 225 grader i 20 min. Ta ut och lägg på den blandade fyllningen av resten av ingredienserna och lägg över det på kycklingarna. In i ugnen igen ca 5 min. Servera med sparris, sallad eller pasta:) Tips! Byt ut Philadelphia osten och röda peston mot crème fraîche med paprika chili, sweet chili sås och färsk paprika:) Lycka till!

Chokladtårta på lchf vis

Publicerad 2013-04-12 17:31:06 i mat och bakning,

Efter lite tjat lägger jag till slut ut tårtan jag bakade till min födelsedag;) Detta behöver du: 250g 70% choklad 4dl vispgrädde 2dl crème fraîche Lite kaffe, jag kokade men annars går det även med 1 1/2 tsk pulverkaffe 3msk kakao Så här gör du: Hacka chokladen, värm upp grädden och ta den sen från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills det blir en jämn smet. Vispa ihop crème fraîchen och grädden till en lagom tjock konsistens så det knappt droppar från vispen. Krossa kaffepulvret och häll i chokladkrämen tillsammans med kakaon. Häll i en rund bokform med avtagbara kanter och häll i smeten i den. Ställ in i kylen över natten, minst 10 timmar. Sikta över kakaon och dekorera som du själv behagar. Lite dålig bild men lite problem med tekniken;)

Raffig räksoppa

Publicerad 2013-04-10 22:30:26 i mat och bakning,

Idag visste jag inte vad jag skulle göra för kvällsmat, var hungrig men kände inte för att göra en omelett och hade inte tagit upp något så kom på att räksoppa hade jag ingredienser till hemma!
Den blev verkligen supergod och så enkel med!
Detta behöver du ha hemma:
En stor morot
5dl vatten
Halv fiskbuljong
Vitlök
Halv burk med räkost
1,5 dl turkisk yoghurt
Räkor (1 burk)

Så här gör du:
Riv moroten och fräs i smör, pudra över mjöl (jag tog mandelmjöl). Häll på vattnet och fiskbuljong, koka upp och låt sjuda i 5 min. Blanda i räkosten och låt koka upp igen under omrörning.
häll i turkiska yoghurten, dillen, vitlök, salta och peppra efter egen smak. Och sist men inte minst i med räkorna, servera!
Kan inte bli enklare än så:)

Tips! Nästa gång ska jag nog prova att ta skaldjursfond istället!

Om

Min profilbild

Emma

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela